Mobiltillbehör

Smartphones som iPhone och androidtelefoner erbjuder mängder av tillbehör. Dessa finns både för att göra det bekvämare för dig som användare, men också för att skydda din enhet och skapa ett personligt utseende.

Tillbehör till iPhone

Något som är viktigt för att skydda din telefon är ett iPhonefodral, eller ett iPhoneskal. Ett skal skyddar mot att telefonen spricker eller blir kantstött om du tappar enheten. Men det ger inte bara skydd, utan det är snyggt också. Det finns mängder av skal med olika design på, för att passa just dig. Du kan även variera ditt skal beroende på om du ska till jobbet eller på en fest, för att göra telefonen till en accessoar.

Skydda skärmen med displayskydd

Att komplettera skalet med ett displayskydd som är anpassat för just din telefon är att rekommendera för extra säkerhet. Det finns både skal och displayskydd till iPhone 4, iPhone 5, iPhone 6 och de senaste modellerna som iPhone X och 11. iPhonetillbehör finns från både Apple själva och andra företag. Vissa av dem riktar in sig mer på säkerheten medans vissa arbetar mer med designen.

Skaffa headset för att lyssna eller prata

Att ha ett headset till gör det bekvämare när du pratar i telefon eller lyssnar på musik. Det finns att välja på headsets med riktigt bra ljudkvalitet för dig som vill lyssna på musik, eller lite enklare varianter för dig som oftare pratar i telefon eller lyssnar på en podd. Om du rör dig mycket i samband med att du använder dina hörlurar kan ett par trådlösa hörlurar vara att rekommendera. Det gör att du får fri rörelsefrihet och slipper fastna i sladden och dra ur hörlurarna. Apple AirPods är grymma hörlurar med exceptionellt ljud för dess kompakta storlek, noice cancellation och inbyggd mikrofon för samtal.

Tillbehör till Android

Samsungtillbehör finns i alla dess former, för samtliga modeller som till exempel Samsung Galaxy.
Samsung fodral och Samsung skal finns i enkla utföranden som genomskinligt eller enfärgat, men även i olika mönster och teman. Detta gör att du enkelt kan byta skal på din telefon för att ge den en ny design till ett billigt pris. Det finns även skal som är som plånböcker och ger ett displayskydd då själva kortfacket viks över telefonens skärm. Det finns även specifika displayskydd som skyddar din telefon om du vill ha ett vanligt skal, eller inget skal alls men ändå skydda enhetens skärm.

“Rätt Samsung laddare gör allt sååå mycket smidigare”

Samsung laddare finns i olika längder för att göra det bekvämt för dig. En lång sladd är att föredra om kontaktuttaget sitter en bit bort och man vill kunna använda telefonen när den sitter på laddning. Behöver du inte använda telefonen är en trådlös laddare en snygg detalj i hemmet.

HTC tillbehör och Sony Ericsson tillbehör finns även de i ungefär samma utsträckning som de för Samsung och iPhone med skal, hörlurar och skärmskydd för samtliga modeller. Dessutom passar samma laddare i alla androidtelefoner, till skillnad från iPhone.

Mobilreparation

Om olyckan är framme och telefonen har gått sönder behöver den repareras, eller i värsta fall bytas ut helt. För att eventuell försäkring fortfarande ska gälla är det viktigt att din mobilreparation görs av en auktoriserad reparatör. Den allra vanligaste skadan är att skärmen spricker. Detta är ett lätt jobb att fixa och på många ställen tar det inte mer än 30 minuter. Är du tekniskt lagd kan du beställa hem material och göra detta själv, men då gäller inga garantier eller försäkringar.

“Ofta behöver du reparera mer än bara skärmen”

Utöver skärmbyte kan du behöva byta ut batteriet i din telefon om du märker att telefonen laddar ur snabbt. Detta kan göra att din telefon får nytt liv och laddar snabbare samt håller längre.

Om telefonen dör helt och hållet finns det chans att rädda den, men om du har en försäkring är det oftast billigare att hämta ut en helt ny telefon.